Τηλ: +30 2106466965

Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, 15231 Χαλάνδρι

Yστεροσκόπηση

Η υστεροσκόπηση είναι μία εξέταση που μας επιτρέπει να ελέγξουμε το εσωτερικό της μήτρας. Τοποθετούμε μέσα στη μήτρα ένα τηλεσκόπιο, που λέγεται υστεροσκόπιο και είναι συνδεδεμένο με μία κάμερα. Η κάμερα συνδέεται σε μια οθόνη ώστε να δούμε σε μεγέθυνση και να αναγνωρίσουμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο εσωτερικό της μήτρας. Μπορούμε να διαγνώσουμε διάφορες καταστάσεις που προκαλούν αιμορραγίες της μήτρας, διαταραχές της περιόδου με ασυνήθιστα μεγάλη ροή καθώς και καταστάσεις που προκαλούν υπογονιμότητα ή συχνές αποβολές.

Παράλληλα χρησιμοποιώντας κάποια μικροσκοπικά εργαλεία μπορούν, εκτός από τη διάγνωση διαφόρων παθολογικών καταστάσεων, να γίνουν ταυτόχρονα και χειρουργικές επεμβάσεις, όπως αφαίρεση πολυπόδων, αφαίρεση ινομυωμάτων που προβάλλουν στην κοιλότητα της μήτρας, λύση συμφύσεων, αφαίρεση διαφραγμάτων αλλά και λήψη βιοψιών από το ενδομήτριο. Χρειάζεται ελαφριά αναισθησία και η επέμβαση διαρκεί 10 με 30 λεπτά ανάλογα με το είδος της. Η ασθενής μπορεί μετά από λίγες ώρες να πάει σπίτι της και έχει ταχεία ανάρρωση. Έτσι αποφεύγουμε μεγάλες επεμβάσεις και δίνουμε λύση με ασφάλεια και ακρίβεια καθώς η υστεροσκόπηση έχει χαμηλό ποσοστό επιπλοκών.

Υστεροσκόπηση ή απόξεση;

Η υστεροσκόπηση υπερέχει από παλαιότερες τεχνικές όπως η απόξεση καθώς με το υστεροσκόπιο έχουμε άμεση οπτική επαφή και μπορούμε με ακρίβεια να κατευθύνουμε τα εργαλεία μας. Η απόξεση είναι μια τυφλή και ξεπερασμένη μέθοδος και πολλές φορές μπορεί να αποτύχει να αφαιρέσει ένα ινομύωμα ή ένα πολύποδα.

Διαφορετικές ηλικίες - Διαφορετικές ανάγκες

Περιηγηθείτε  στην ιστοσελίδα ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες σας.

Εφηβεία

Γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας

Εμμηνόπαυση

Είπαν για εμάς

Στείλτε μας τη γνώμη σας

Δίπλα σας για κάθε σας ερώτηση

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Ακολουθηστε μας

  • fb
  • insta
  • yt