Τηλ: +30 2106466965

Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, 15231 Χαλάνδρι

Διαβήτης κύησης

Ο σακχαρώδης διαβήτης κύησης είναι μια διαταραχή στην ανοχή στη γλυκόζη που εμφανίζεται και διαγιγνώσκεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι αρκετά συχνός και αφορά 1 στις 10 γυναίκες.

Η έγκαιρη διάγνωση έχει μεγάλη σημασία καθώς ο διαβήτης κύησης συνδέεται με επιπλοκές τόσο για τη μητέρα όσο και για το νεογνό. Οι γυναίκες με διαβήτη κύησης έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν προεκλαμψία, αυξημένη ποσότητα αμνιακού υγρού καθώς και να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη μετέπειτα στη ζωή τους. Υπολογίζεται ότι περίπου το 70% των γυναικών με διαβήτη κύησης θα αναπτύξουν διαβήτη 20-30 χρόνια μετά την εγκυμοσύνη. Επιπλέον ο διαβήτης κύησης συνδέεται με μεγαλύτερη περιγεννητική νοσηρότητα και θνητότητα. Σε περίπτωση που ο διαβήτης της μητέρας δεν ελεγχθεί αποτελεσματικά, αυξημένα ποσά γλυκόζης μεταφέρονται στο έμβρυο με αποτέλεσμα την υπερβολική ανάπτυξή του (μακροσωμία) με συνέπεια το βάρος του κατά τη γέννηση να ξεπερνά τα 4 κιλά.

Έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος για καισαρική τομή καθώς και για επιπλοκές κατά τον τοκετό, όπως τραυματισμούς, αυξάνοντας συνολικά τα ποσοστά μαιευτικών επιπλοκών. Επιπλέον τα νεογνά έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν υπογλυκαιμία, ίκτερο καθώς και να εμφανίσουν αργότερα στη ζωή τους παχυσαρκία και διαβήτη.

Διαφορετικές ηλικίες - Διαφορετικές ανάγκες

Περιηγηθείτε  στην ιστοσελίδα ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες σας.

Εφηβεία

Γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας

Εμμηνόπαυση

Είπαν για εμάς

Στείλτε μας τη γνώμη σας

Δίπλα σας για κάθε σας ερώτηση

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Ακολουθηστε μας

  • fb
  • insta
  • yt