Τηλ: +30 2106466965

Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, 15231 Χαλάνδρι

Εμμηνόπαυση

Εκτός από διάφορα συμπτώματα κοινά με τις άλλες ηλικιακές ομάδες, αυτή η ομάδα γυναικών αντιμετωπίζει και κάποια άλλα τελείως διαφορετικά. Αυτά οφείλονται στην έλλειψη ορμονών, κυρίως οιστρογόνων, καθώς οι ωοθήκες έχουν σταματήσει πια να λειτουργούν και η περίοδος σταματάει.

Στην εμμηνόπαυση η περίοδος σταματάει, οι ωοθήκες δεν λειτουργούν και σταματούν να παράγουν τις γυναικείες ορμόνες, τα οιστρογόνα. Η έλλειψη οιστρογόνων οδηγεί αυτή την ομάδα γυναικών να αντιμετωπίζει και κάποια άλλα τελείως διαφορετικά συμπτώματα από νεότερες γυναίκες. Έτσι συχνά εμφανίζονται εξάψεις και διαταραχές στον ύπνο ενώ μπορεί να υπάρχει πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, κυρίως λόγω ξηρότητας του κόλπου. Επιπλέον τα οστά είναι πιο εύθραυστα λόγω της οστεοπόρωσης και αυξάνεται ο κίνδυνος καταγμάτων.

Επιπλέον οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα παρόμοια με νεότερες γυναίκες, όπως κύστεις στις ωοθήκες, αν και σε αυτήν την περίπτωση η αντιμετώπιση είναι συνήθως πιο άμεση. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η εμφάνιση αίματος σε γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση δεν είναι φυσιολογική και θα πρέπει να συμβουλεύεται τον γυναικολόγο της για να αποκλείσει την υπερπλασία του ενδομητρίου.

Ο τακτικός γυναικολογικός έλεγχος δε θα πρέπει να παραλείπεται και θα πρέπει εκτός από τεστ Παπανικολάου, υπερηχογράφημα και μαστογραφία να περιλαμβάνει και μέτρηση οστικής πυκνότητας για τον έλεγχο οστεοπόρωσης.

Διαφορετικές ηλικίες - Διαφορετικές ανάγκες

Περιηγηθείτε  στην ιστοσελίδα ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες σας.

Εφηβεία

Γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας

Εμμηνόπαυση

Είπαν για εμάς

Στείλτε μας τη γνώμη σας

Δίπλα σας για κάθε σας ερώτηση

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Ακολουθηστε μας

  • fb
  • insta
  • yt