Τηλ: +30 2106466965

Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, 15231 Χαλάνδρι

Λαπαροσκόπηση

Η λαπαροσκόπηση αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη της σύγχρονης χειρουργικής που τα τελευταία χρόνια έχει αντικαταστήσει τις κλασικές χειρουργικές επεμβάσεις σε μία πληθώρα γυναικολογικών προβλημάτων. Η ετοιμολογία της λέξης προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη λαπάρα, που σημαίνει κοιλιακή χώρα και το ρήμα σκοπέω, που σημαίνει βλέπω. Η εξέταση γίνεται με γενική αναισθησία.

Στη λαπαροσκόπηση γίνονται μικρές τρύπες στο δέρμα των 5-10 χιλιοστών μέσα από τις οποίες εισέρχονται ειδικά εργαλεία για να πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες χειρουργικές επεμβάσεις. Σε μία από αυτές τις τομές εισέρχεται μία κάμερα που μας επιτρέπει να δούμε το εσωτερικό της κοιλιάς και να πραγματοποιήσουμε την επέμβαση χωρίς μεγάλες τομές. Η λαπαροσκόπηση μας επιτρέπει να διαγνώσουμε αιτίες που προκαλούν υπογονιμότητα, όπως η ενδομητρίωση και η φλεγμονή στην πύελο ή στις σάλπιγγες, να αφαιρέσουμε ινομυώματα, κύστεις ωοθηκών καθώς και να πραγματοποιήσουμε ογκολογικές επεμβάσεις.

Ο χρόνος ανάρρωσης είναι πολύ μικρότερος από την κλασική χειρουργική και η ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο πολύ λιγότερο. Οι ιστοί του σώματος καταστρέφονται σε μικρότερο βαθμό και ο μετεγχειρητικός πόνος είναι μικρότερος καθώς αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα. Η κοιλιά δεν παραμένει εκτεθειμένη στον ατμοσφαιρικό αέρα με αποτέλεσμα να μην αφυδατώνονται οι ιστοί και να μειώνεται η δημιουργία συμφύσεων και μολύνσεων. Επιπλέον το αισθητικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο καθώς δεν υπάρχει το σημάδι της χειρουργικής τομής ενώ οι μικρές τομές στο δέρμα εξαφανίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαφορετικές ηλικίες - Διαφορετικές ανάγκες

Περιηγηθείτε  στην ιστοσελίδα ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες σας.

Εφηβεία

Γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας

Εμμηνόπαυση

Είπαν για εμάς

Στείλτε μας τη γνώμη σας

Δίπλα σας για κάθε σας ερώτηση

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Ακολουθηστε μας

  • fb
  • insta
  • yt