Τηλ: +30 2106466965

Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, 15231 Χαλάνδρι

Γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας

Τα χρόνια που μεσολαβούν από την εφηβεία μέχρι την εμμηνόπαυση αφορούν την αναπαραγωγική ηλικία της γυναίκας και πολλά από τα γυναικολογικά προβλήματα, που πιθανόν να αντιμετωπίσει σ’ αυτό το διάστημα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπογονιμότητα. Οι ευθύνες που έχει αναλάβει απέναντι στην οικογένειά της και στην καριέρα της κορυφώνονται και, μετά την τελευταία δεκαετία πριν την εμμηνόπαυση, το σώμα της αρχίζει να αλλάζει με τις αλλαγές αυτές να γίνονται σταδιακά εμφανείς.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα γυναικολογικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα σε αυτήν την ηλικία είναι οι διαταραχές στην περίοδο. Η περίοδος μπορεί να συμβεί σε κάθε ηλικία και μπορεί ο κύκλος να διαρκεί περισσότερο ή λιγότερο από το φυσιολογικό, μπορεί να υπάρχει μεγάλη απώλεια αίματος ή μπορεί να εμφανίζεται αίμα μετά την σεξουαλική επαφή ή μεταξύ δύο περιόδων. Αυτές οι διαταραχές θα μπορούσαν να οφείλονται σε πολύποδες, ινομυώματα, ενδομητρίωση καθώς και πολλές άλλες αιτίες. Αν οι διαταραχές της περιόδου συνδυάζονται με σημάδια αυξημένων ανδρογόνων, όπως αυξημένη τριχοφυΐα ή ακμή, θα πρέπει να γίνεται έλεγχος για σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Επιπλέον ο έντονος πόνος κατά την περίοδο (δυσμηνόρροια) δε θα πρέπει να θεωρείται φυσιολογικός καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα στα οποία μπορεί να οφείλεται. Φυσιολογικός δε θα πρέπει να θεωρείται ούτε ο πόνος κατά την σεξουαλική επαφή (δυσπαρεύνια) καθώς μπορεί να οφείλεται σε ενδομητρίωση ή φλεγμονές στην πύελο.

Πολύ συχνά οι γυναίκες ταλαιπωρούνται από κολπίτιδες, δηλαδή από ερεθισμό ή φλεγμονή του κόλπου λόγω διάφορων αιτιών. Μία από τις αιτίες αυτές είναι οι μύκητες και υπολογίζεται ότι 3 στις 4 γυναίκες θα έχουν ένα τουλάχιστον επεισόδιο μυκητιασικής κολπίτιδας μία φορά στη ζωή τους. Σε κάθε γυναίκα που έχει σεξουαλικές επαφές θα πρέπει να γίνεται ενημέρωση και σε κάποιες περιπτώσεις έλεγχος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα  καθώς κάποια από αυτά μπορεί να αποτελέσουν απειλή για τη γονιμότητα και την γενικότερη υγεία της γυναίκας.

Επιπλέον πολλές φορές η γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με ένα παθολογικό τεστ Παπανικολάου. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα τεστ προληπτικού ελέγχου στην ιστορία της ιατρικής και μπορεί να ανιχνεύσει βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν μετά από κάποια χρόνια στην εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου.

Τέλος, κατά την αναπαραγωγική ηλικία της γυναίκας συχνά εμφανίζονται προβλήματα όπως τα ινομυώματα, οι πολύποδες, καθώς και οι κύστεις ωοθηκών. Κάποιες φορές μπορεί να προκαλούν συμπτώματα ενώ άλλες φορές ανευρίσκονται τυχαία σε γυναικολογική εξέταση ρουτίνας.

Διαφορετικές ηλικίες - Διαφορετικές ανάγκες

Περιηγηθείτε  στην ιστοσελίδα ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες σας.

Εφηβεία

Γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας

Εμμηνόπαυση

Είπαν για εμάς

Στείλτε μας τη γνώμη σας

Δίπλα σας για κάθε σας ερώτηση

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Ακολουθηστε μας

  • fb
  • insta
  • yt