Τηλ: +30 2106466965

Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, 15231 Χαλάνδρι

Κολποσκόπηση

Η κολποσκόπηση είναι μία εξειδικευμένη εξέταση που χρησιμοποιείται κυρίως για την εκτίμηση γυναικών με παθολογικά τεστ Παπανικολάου. Ωστόσο, σαν εξέταση είναι σε ένα βαθμό υποκειμενική και απαιτεί εμπειρία και εξειδίκευση.

Το κολποσκόπιο είναι ουσιαστικά ένα διοπτρικό μικροσκόπιο με υψηλής έντασης ψυχρό φωτισμό πηγής αλογόνου. Μπορούμε έτσι να δούμε τον τράχηλο με μεγάλη μεγέθυνση και σε συνδυασμό με κάποια βοηθητικά μέσα που χρησιμοποιούμε μπορούμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν βλάβες από τον ιό HPV. Συχνά συνοδεύεται από βιοψία, δηλαδή λήψη ιστού από περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ύποπτες. Το υλικό αυτό εξετάζεται από τον παθολογοανατόμο ώστε να τεθεί ιστολογική διάγνωση.

Τι προετοιμασία χρειάζεται για να γίνει κολποσκόπηση;

Η κολποσκόπηση είναι μια ανώδυνη εξέταση που διαρκεί κατά μέσο όρο 15 λεπτά και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε μέρα του κύκλου, εκτός από τις μέρες τις περιόδου αλλά ιδανικά πραγματοποιείται μεταξύ 8ης και 12ης ημέρας.

Για να κάνει μια γυναίκα κολποσκόπηση δε θα πρέπει τις προηγούμενες 24 με 48 ώρες να έχει χρησιμοποιήσει κολπικές κρέμες, ταμπόν καθώς και κολπικές πλύσεις. Ακόμα θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 2 ημέρες από σεξουαλικές επαφές.

Διαφορετικές ηλικίες - Διαφορετικές ανάγκες

Περιηγηθείτε  στην ιστοσελίδα ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες σας.

Εφηβεία

Γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας

Εμμηνόπαυση

Είπαν για εμάς

Στείλτε μας τη γνώμη σας

Δίπλα σας για κάθε σας ερώτηση

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Ακολουθηστε μας

  • fb
  • insta
  • yt